Psycholoog Zwolle

Praktijk in Zwolle

bg

Therapie bij depressiviteitsklachten

Depressieve gevoelens

Voel jij je vaak lusteloos? Moet je veel of juist heel weinig huilen? Heb je er geen zin meer in om sociale activiteiten te ondernemen met je vrienden? Dan is de kans groot dat je een depressie hebt. Het is dan goed om hulp te zoeken en een therapie te volgen.

Bij een depressie heb je voortdurend last van een negatieve stemming. Het liefst wil je de hele dag in bed blijven liggen. Je vindt het lastig om activiteiten te ondernemen. Je bent prikkelbaar, snel geïrriteerd en hebt last van paniek- of angstgevoelens. Verder kan het zijn dat je gedachten hebt over zelfdoding. Als je een depressie hebt, is het heel moeilijk om weer positief te denken, hoe graag je dit ook wilt.

Depressie therapie

Door de therapie krijg je meer inzicht in jezelf. Je komt te weten waar de depressie vandaan komt en wat je hier tegen kunt doen. De therapie bestaat niet alleen uit praten, maar heeft ook een praktische aanpak. Met behulp van opdrachten en oefeningen leer je om anders te denken en krijg je weer meer zelfvertrouwen. Hierdoor verdwijnen de depressieve gedachten en sta je weer positief in het leven.

Samen aan de slag gaan?

Ervaar je een aantal van de bovengenoemde klachten en denk je last te hebben van een depressie? Dan kan ik je adviseren om je klachten serieus te nemen en er zo spoedig mogelijk werk van te maken. Neem gerust contact met mij op voor vragen over de behandeling van depressiviteit of jouw specifieke situatie.

Psychosociaal therapeut NAAM in Zwolle

NAAM

  • Ervaren psycholoog
  • NIP-geregistreerd
  • Vergoeding (deels) mogelijk

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact

Hoe ervaren cliënten mijn hulp?