Psycholoog Zwolle

Praktijk in Zwolle

bg

Hulp bij faalangst en onzekerheid

Ben je vaak bang om prestaties te leveren? Ga je bepaalde taken op je werk uit de weg? Of vermijd je nieuwe uitdagingen, omdat je bang bent dat het je niet lukt? Dan kan het zijn dat je last hebt van faalangst. Je bent er dan van overtuigd dat je iets niet kan. Hierdoor haal je niet het maximale uit jezelf, omdat je veel dingen vermijdt. Het heeft veel invloed op je werk, studie of je sociale leven.

Iedereen is wel eens bang om een prestatie te leveren. Als je angst zo groot wordt dat je erdoor blokkeert, dan is er sprake van faalangst. Meestal heb je dan ook last van hartkloppingen, trillen, zweten, slapeloosheid, hoofdpijn of maag- en darmklachten.

Overwin je faalangst

Faalangst heeft vooral te maken met de manier waarop je naar jezelf kijkt. Je hebt een lage eigenwaarde en vindt niet snel dat je een goede prestatie levert. Als iets je wel lukt, dan denk je dat dit niet door jezelf komt. Mislukkingen zijn wel jouw fout vind je. Met behulp van therapie overwin jij je faalangst.

Doelgerichte therapie

Tijdens de therapie onderzoeken we samen waar je faalangst vandaan komt. Vervolgens voer je praktijkopdrachten uit om je eigenwaarde te vergroten. Door de doelgerichte therapie leer je om positief naar jezelf te kijken, zodat je weer op jouw niveau presteert.

Wat nu te doen?

Ervaar je regelmatig faalangst en zou je daar graag wat aan doen? Neem dan gerust contact met mij op voor vragen of voor het maken van een eerste afspraak. Ik help je namelijk graag je vertrouwen hervinden!

Psychosociaal therapeut NAAM in Zwolle

NAAM

  • Ervaren psycholoog
  • NIP-geregistreerd
  • Vergoeding (deels) mogelijk

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Contact

Hoe ervaren cliënten mijn hulp?